Kategorie
Wnętrza Publiczne

BIURO RZECZOZNAWCY

funkcja

Biuro

Lokalizacja

Białystok

rok

2013

ProjeKtant

Piotr Matuszek

O projekcie

Celem projektu było zaprojektowanie przestrzeni biurowej dla firmy rzeczoznawczej, które będzie naturalnym uzupełnieniem jej identyfikacji wizualnej. Profesja klienta polega na wycenianiu wartości przedmiotów lub nieruchomości głównie na potrzeby rynku ubezpieczeń. 

Dołożyliśmy starań, by przestrzeń pracy była nie tylko funkcjonalna, ale także by budowała wizerunek firmy poważnej, wnikliwej oraz godnej zaufania.

Właścicielom biura zależało na połączeniu klasyki (budującej wrażenie solidności, dobrych korzeni) oraz funkcjonalnej nowoczesności i prostoty. Aby zrealizować owe założenie zdecydowaliśmy się zredukować gamę kolorystyczną. Wszelkie elementy nowoczesne poprzez wykorzystanie bieli i przezroczystości stanowią funkcjonalne tło dla elementów klasycyzujących w dostojnej czerni.